Ce nume de copii au ales vedetele din Romania pentru bebelusii lor?

/ / Modificat: 2012-07-19
Ce nume de copii au ales vedetele din Romania pentru bebelusii lor?

Vedetele din Romania au fost destul de precaute in alegerea numelor pentru copiii lor. Foarte putine dintre ele au indraznit sa isi boteze micutii cu nume ciudate si complicate, iar cele mai multe s-au orientat spre cele populare, simple, dar puternice si cu semnificatii profunde. Iata cum si-au botezat copiii cele mai cunoscute vedete din Romania!

David Alexandru (Andra si Catalin Maruta)

Andra si Catalin Maruta au devenit parintii unui baietel superb in 2011, pe care au ales sa il boteze David Alexandru. Este o combinatie de prenume des-intalnita la baietei, dar pe cat de populara este, pe atat de mare e impactul pe care-l lasa in jurul lui.

David este un prenume de origine ebraica, provine de la un rege al Israelului si are semnificatia de iubit, indragit, in timp ce Alexandru provine de la grecescul Alexandros, care inseamna aparator sau protector al barbatilor.

Ayan (Mihaela Radulescu)

Mihaela Radulescu este una dintre vedetele care nu s-a sfiit sa fie creativa in modul in care si-a botezat singurul sau copil si a ales un nume destul de ciudat pentru baietelul ei - Ayan. Are origine indiana si inseamna cale sau drum deschis.

Irina (Monica Gabor si Irinel Columbeanu)

Fetita fostului cuplu Monica si Irinel Columbeanu poarta un nume inspirat de la tatal sau, Irina.

Chiar daca prima sursa de inspiratie este numele purtat de fostul sot, Irina pastreaza o puternica semnificatie la origini. Etimologic, Irina provine de la grecescul "Eiran", care inseamna pace.

Sofia, Sophia (Dana Nalbaru, Andreea Banica, Andreea Spataru, Dan Cruceru)

Sofia este numele care a cunoscut cea mai mare crestere a popularitatii printre numele de copii ai celebritatilor autohtone.

Dana Nalbaru, Andreea Banica, Andreea Spataru si Dan Cruceru sunt doar cateva dintre vedetele din showbizz-ul romanesc care au optat pentru Sofia in numele fetitelor lor. Cu exceptia Danei Nalbaru, celelalte trei vedete au ales sa combine Sofia cu Maria. Dan Cruceru a preferat sa isi boteze si inregistreze fiica in certificatul de nastere cu varianta originala a numelui, cea greceasca, de Sophia.

Ana Violeta (Andreea Marin Banica)

Andreea Marin Banica a tinut cu tot dinadinsul ca fetita ei sa poarte numele mamei sale, Violeta, asa cum si ea este mostenitoarea aceluiasi prenume (numele intreg al vedetei este Andreea Violeta Banica).

Alexia si Aris (Andreea Esca)

Alexia si Aris au reprezentat inspiratia Andreei Esca pentru micutii ei. Sunt prenume destul de neobisnuite si destul de rar intalnite in Romania.

Alexia este o variatiune a numelui masculin Alexandru, care provine din greaca si care inseamna protector sau aparator al barbatilor.

Aris, pe de alta parte, este un nume puternic, cu importante semnificatii si cu o simbolistica aparte. Provine din greaca, de la Aristides sau Aristotel, si inseamna "cel mai bun dintre toti". In plus, se mai traduce si prin excelent, dragut, binevoitor etc.

Maya (Antonia)

Antonia a devenit mamica in anul 2010, cand a nascut o fetita superba, pe care a ales sa o boteze Maya.

Prenumele Maya/Maia este unul dintre cele mai apreciate si frumoase pentru fetite si are la baza mai multe origini - spaniola, persana, hindusa, ebraica - si se traduce prin vis, iluzie, constelatie.

Achim Ionut (Jojo - Catalina Grama)

Jojo a devenit mamica in vara anului 2011, cand a adus pe lume un baietel de nota zece, pe care l-a botezat Achim Ioan (Ionut).

Inspiratia numelui copilului i-a venit vedetei din "Morometii", al lui Marin Preda. Intr-o seara, cand se uita impreuna cu sotul sau la ecranizarea romanului si l-a auzit, intr-o secventa, pe Moromete strigandu-si fiul Achim, vedeta a avut o revelatie si si-a dat seama ca tocmai ce descoperise numele potrivit pentru bebelusul ei.

Tie iti place ce nume au ales vedetele pentru copiii lor? Care dintre ele iti place cel mai mult? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii vedete romania Nume copii vedete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre