7 adevaruri surprinzatoare despre cum se aleg numele copiilor

/ / Modificat: 2013-08-09
7 adevaruri surprinzatoare despre cum se aleg numele copiilor

Alegerea numelui copilului este un proces interesant si, de multe ori, foarte complicat, care scoate peri albi viitorilor parinti. Uneori, modul in care acestia hotarasc numele viitorului copil se bazeaza pe criterii dintre cele mai surprinzatoare.

Unul dintre criteriile de baza consta in alegerea unui nume cat mai original sau in tendinte, altul in evitarea tuturor numelor fostilor iubiti sau ale unor persoane non grata, in timp ce majoritatea inca mai pune pret pe traditii si obiceiuri in alegerea numelui pentru bebelus.

Descopera povestile surprinzatoare din spatele numelor pe care le poarta foarte multi copii!

Alegerea numelui copilului, un exercitiu de creativitate si originalitate

Imaginatia si creativitatea parintilor nu cunoaste, uneori, limite atunci cand vine vorba de alegerea numelui pentru copil. Acestia se joaca cu tot soiul de combinatii de litere, cuvinte sau pornesc de la insemnatatea si valoarea spirituala a unui cuvant pentru a crea un prenume cat mai iesit din comun.  

Influenta apropiatilor in alegerea numelui copilului

De foarte multe ori, se intampla ca parintii sa aleaga indirect numele copilului. Decizia apartine apropiatilor sau rudelor, care pun presiune pe ei sa dea un anumit nume bebelusului. Din dorinta de a le face pe plac sau a se supune vointei majoritatii, parintii se gasesc pusi in situatia de a accepta decizia majoritatii.  

Numele copilului, ales de traditii

Desi criteriile de selectie a numelui copilului s-au diversificat mult in epoca moderna, inca mai exista parinti traditionalisti din fire, care tin cont de obiceiuri. Multi dintre acestia pun pret pe valoarea sentimentala a numelui unui parinte, bunic sau a altei rude, in timp ce altii nu se dezic de traditia de a lasa nasii sa aiba ultimul cuvant in alegerea acestuia.  

Mamele, factorul decizional in alegerea numelui copilului

Stiai ca in majoritatea cuplurilor sau familiilor, mama are ultimul cuvant de spus in alegerea numelui copilului? Indiferent ca asculta cu atentie sugestiile taticilor sau ca bunicii vin si le lauda unele dintre cele mai frumoase nume, mamicile sunt cele care-si impun punctul de vedere atunci cand aleg numele final al bebelusului lor.

Numele copilului, ales prin eliminare

Unul dintre criteriile pe baza carora mamicile sau parintii aleg numele copilului este eliminarea din lista a tuturor variantelor asociate cu persoane "non grata". Acestea sunt fie numele fostilor iubiti, ale prietenilor care i-au tradat, ale sefilor insuportabili sau ale altor persoane care au cazut in dizgratia lor.

Metoda functioneaza si viceversa. Numele persoanelor indragite sau foarte iubite de acestia urca rapid in fruntea listei cu posibile nume pentru bebelusi. Sunt mari sanse ca unul dintre acestea sa devina numele pe care copilul il va purta toata viata.

Numele copilului, ales inca din copilaria mamei

Vine o varsta in viata oricarei fetite cand incepe sa se gandeasca la ce nume i-ar placea sa aiba copiii ei, atunci cand va fi mare. Multe dintre numele alese de femei in copilarie raman "batute in cuie" si la maturitate. Acestea raman fidele preferintelor din copilarie, iar cand isi vad visul implinit si devin mamici, profita pentru a-i numi asa cum visau odinioara sa-i cheme.  

Numele copilului, pus adesea abia dupa nastere

Inca din primele momente cand cuplurile afla ca vor fi parinti, incep sa se gandeasca la numele cel mai potrivit pentru copil. Apoi, simplul gand se transforma intr-o obsesie, iar obsesia intr-o munca de cercetare asidua. Se informeaza cu privire la cele mai noi tendinte, cele mai la moda nume si, dupa indelungi cautari, pun cateva variante pe hartie, fara a lua insa o decizie finala.

Insa de foarte multe ori medicii au descoperit ca proaspetele mamici se razgandesc exact dupa nastere si ca decid numele pe moment, intr-un moment de inspiratie profunda sau pentru simplul fapt ca li se pare ca aspectul copilului se potriveste perfect cu un anumit nume.  

Tu pe ce criterii ai ales numele copilului tau? Spune-ne povestea din spatele numelui pe care copilul tau il poarta, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere nume copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre