15 nume de fete care au dat titlurile unor melodii

/ / Modificat: 2014-10-17
15 nume de fete care au dat titlurile unor melodii

Esti pasionata de muzica si esti in cautarea unui nume pentru fetita ta? Pasiunea pentru muzica s-ar putea sa fie sursa ideala de inspiratie pentru numele pe care il cauti. Exista artisti si formatii care au adus omagii si au pus pe portativ nume interesante de femei, dand nastere unor balade sau piese care au facut istorie in muzica.

Iata cateva dintre numele de fete care au dat titlurile unor melodii legendare!

Maria

Maria este un nume care a facut furori atat in industria muzicala romaneasca, cat si internationala. Ovidiu Komornik este artistul roman care a scris o balada superba inchinata acestui nume, insa nici trupa Blondie sau Carlos Santana nu au ramas indiferenti la farmecul acestuia.

Angie (Angela)

Angie este una dintre capodoperele muzicale care poarta semnatura celebrei formatii Rolling Stones. Piesa vorbeste despre o iubire neincheiata si exista speculatii ca, in spatele versurilor, s-ar ascunde povestea de dragoste a aventurii pe care Mick Jagger a avut-o cu sotia lui David Bowie, pe care o chema Angela.

Carol

Neil Sedaka a transformat numele Carol intr-un hit muzical istoric. Scrisa in anul 1958, impreuna cu Howard Greenfield, melodia "Oh! Carol" a fost dedicata unei iubiri din liceu a artistului, iar de atunci, numeroase femei s-au regasit in aceasta poveste pusa pe note muzicale.

Alice

Alice este "vecina" dupa care suspina un baiat in celebra piesa "Living next door to Alice" a lui Smokie. Melodia a mai lansat un trend in materie de nume, intrucat pune in scena doua femei: Alice, dupa care protagonistul suspina, dar care nu ii impartaseste sentimentele, si Sally, care il iubeste de 24 de ani in tacere. Este o poveste frumoasa care a inspirat numerosi parinti sa isi boteze fetitele cu aceste nume, de-a lungul timpului.

Eleanor

Eleanor Rigby este o piesa a legendarei trupe Beatles. Numele piesei a fost inspirat, dupa propriile declaratii ale membrilor formatii, de la actrita Eleanor Bron si de la numele unui magazin de vinuri din Bristol (Rigby & Evans). Desi nu are o poveste speciala in spate si piesa a fost mai degraba "rezultatul subconstientului decat al intamplarii", asa cum a declarat Paul McCartney (unul dintre autori), numele piesei a inspirat numeroase persoane pentru botezul fiicelor lor.

Josephine

Josephine este un nume superb si a servit drept sursa de inspiratie pentru multe piese muzicale. Chris Rea este cel care a facut numele celebru si a inspirat parintii sa il foloseasca pentru numele fetitelor lor atunci cand a scris o piesa pentru fiica sa. Tot Rea a facut celebru si numele Julia, dupa ce a scris o piesa intitulata astfel pentru fiica sa mai mica.

Diana

Diana este un nume de fata care a facut istorie in muzica. Nu doar piesa lui Paul Anka a contribuit la notorietatea numelui in randul copiilor. Si "Dirty Diana", o melodie de referinta in discografia lui Michael Jackson, a influentat din plin raspandirea lui.

Jeanny

Jeanny a devenit un nume de referinta in randul fetelor in anul 1986 cand artistul de origine britanica Falco a lansat piesa cu acelasi nume, ce a devenit rapid un hit nemuritor in muzica. La notorietatea piesei au contribuit si criticile multora, care au blamat faptul ca versurile ar instiga la violenta si abuz impotriva femeilor. Insa dincolo de aceste controverse, piesa ramane un hit de referinta in muzica, iar numele Jeanny a suscitat interesul multor parinti de atunci.

Delilah

Queen a transformat numele unei pisici intr-o adevarata capodopera muzicala si intr-o sursa de inspiratie pentru parintii aflati in cautarea de nume pentru fetite. Melodia Delilah a legendarei formatii a fost scrisa de Freddy Mercury ca omagiu pentru pisica lui. Si Tom Jones a folosit numele pentru una dintre piesele sale. Chiar daca femeia care purta acest nume superb in piesa lui Tom Jones era prefacuta si vicleana, rezonanta lui a facut inconjurul lumii si a devenit unul dintre cele mai frumoase nume de fetite.

Dana

La inceputurile anilor 2000, trupa Amicii dadea lovitura in industria muzicala autohtona cu melodia "Dana, colega mea". Simpatica piesa a devenit un etalon pentru acest nume si, de ce nu, o sursa de inspiratie pentru numerosi parinti.

Iris

Desi melodia Iris a trupei Goo Goo Dolls a fost creata pentru coloana filmului City of Angels (1998), titlul piesei a fost ales tocmai datorita farmecului aparte al acestui nume. Se pare ca cel care a optat pentru titlu a fost John Rzeznik, care a fost captivat de numele cantaretei Iris Dement atunci cand i-a trecut prin fata ochilor in timp ce citea un ziar. Iris ramane si la ora actuala unul dintre cele mai frumoase nume de fete si o alegere inca populara a tot mai multor parinti, chiar si in epoca moderna.

Zoe

Multi parinti si-au botezat fetitele Zoe dupa lansarea emotionantei piese pe care Lenny Kravitz a scris-o pentru fetita sa, in 1988. Prima varianta a piesei a purtat numele de Zoe's Lullaby.

Michelle

Formatia Beatles a lansat numeroase piese cu nume de femei. Una dintre ele este si Michelle, scrisa in totalitate de Paul McCartney, o balada de dragoste care a devenit rapid celebra si care reprezinta singurul cantec care are versuri in franceza din repertoriul formatiei.

Elise

Elise este un nume superb, care a dat numele uneia dintre cele mai cunoscute si populare piese ale trupei The Cure - "A letter to Elise". A fost scrisa de Robert Smith atunci cand traversa o perioada grea, macinat fiind de o depresie severa. A declarat insa ca piesa este o "resemnare" in fata schimbarilor inevitabile din viata lui si ca versurile cuprind numeroase referinte personale.

Veronica

"Veronica, fata dulce si frumoasa" este versul care a cucerit inimile tuturor romanilor atunci cand a devenit soundtrack-ul filmului cu acelasi nume. 1972, cand s-a lansat filmul, a fost anul de glorie al piesei si al notorietatii numelui. In ciuda trecerii implacabile a anilor, Veronica este unul dintre hiturile care au devenit nemuritoare in muzica romaneasca si care mai incanta si acum inimile multora dintre noi.

Mai cunosti si alte nume celebre de fete care au dat titlurile unor piese celebre? Spune-ne sugestiile tale si povestile emotionante din spatele lor in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre