Medicul Mihai Craiu: Unii copii fac atacuri de panica si boli care NU au nici un corespondent in corpul lor

/ / Modificat: 2020-03-26
Medicul Mihai Craiu: Unii copii fac atacuri de panica si boli care NU au nici un corespondent in corpul lor

In plina pandemie de coronavirus, medicul pediatru Mihai Craiu sustine ca din ce in ce mai multi copii fac atacuri de panica si manifestari ale unor boli care NU au nici un corespondent real in corpul lor.

Medicul spune ca aceaste situatii au aparut din cauza COVID19 si astfel, copii mai mici sau mai mari, au dureri de cap sau in piept sau in alte parti ale corpului, dificultati la inghitire sau la respiratie, ameteli, tulburari de mers sau de somn etc.

Ce spune medicul 

"Unii dintre acesti copii au fost deja la medic. Dupa examinare NU S-AU GASIT nici un fel de modificari obiective sau prin investigatii, in zonele "bolnave."Am primit zeci de astfel de mesaje de cateva zile incoace.

MESAJ DE LUAT ACASA - in aceste vremuri unice este normal ca unii copii fragili sa cedeze emotional. Mai ales daca au parintii hiperemotivi sau daca au parintii plecati pe alte meleaguri.

CE E DE FACUT? Vorbiti mult cu astfel de copii, asa cum recomanda UNICEF in acest document, structurat in 8 pasi intitulat "Cum sa vorbiti cu copilul dumneavoastra despre boala cauzata de de noul coronavirus (COVID-19)."

Cel putin atat timp cat nu exista febra mare si invinetirea buzelor, a limbii sau a unghiilor, STATI ACASA!!! Riscati sa contactati COVID19 daca mergeti degeaba in mediul spitalicesc. Cantariti foarte bine orice decizie de iesit din casa," a scris Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu Boli Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre