Cum pastrezi sanatatea copilului in colectivitate

/ / Modificat: 2019-04-04
Cum pastrezi sanatatea copilului in colectivitate

Sanatatea copiilor devine prioritatea oricarui parinte, mai ales cand cel mic devine parte dintr-o colectivitate, cand il trimiti la gradinita sau la scoala.

In grupe sau clase este deseori plin de copii raciti, pentru ca atunci cand se imbolnaveste unul, stim bine ca se imbolnavesc toti si deseori si familiile lor la care duc plini de marinimie microbii si virusurile.

Unii copii sunt sau nu sunt generosi cand vine vorba de a imparti o jucarie insa cu siguranta toti sunt generosi cand e vorba de a imparti un microb, un virus, o raceala.

Pur si simplu ei nu stiu cum sa se fereasca de prietenii lor din grupa de gradi sau din clasa, daca acestia sunt bolnavi. Pentru copii, apropierea inseamna socializare, sansa de a se imprieteni, a fi acceptat si iubit, de a iubi si de a nu fi singur in acea colectivitate. Greu pentru ei sa inteleaga ca trebuie sa mentina distanta ca sa isi protejeze sanatatea.

Asadar, ce poate face un parinte in aceste circumstante? Nu vei reusi sa eviti toate valurile de raceli si viroze ce apar in colectivitatea copilului tau, dar poti sa iti inveti bine copilul regulile de igiena precum si ce sa faca daca are copii bolnavi in jur.

1. Invata-ti copilul sa se spele bine pe maini

Spalatul pe maini este forma cea mai utila pentru a avea corpul sanatos, la gradi sau la scoala precum si in afara lor. Copiii pot invata sa se spele pe maini de la varste foarte fragede iar parintii isi pot spala copiii pe maini cu mult inainte ca ei sa invete sa se spele singuri, ca sa se obisnuiasca cu gestul, cu deprinderea si cu frecventa sa de cateva ori pe zi.

2. Tine aproape servetele

A avea servetele la gradinita sau la scoala este de regula un lucru firesc pe lista de necesitati a unui copil in colectivitate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre