Cum folosim corect aerul conditionat cand avem copii mici

/ / Modificat: 2018-06-19
Cum folosim corect aerul conditionat cand avem copii mici

Inghetata, bauturile reci si aerul conditionat sunt prietenii nostri cei mai buni in zilele caniculare de vara. Nu exista “prea multa inghetata”, “apa prea rece” sau “incapere prea friguroasa”. Vara cu siguranta ne place ca totul sa fie racoritor.

Respiran-Hyal

Aerul conditionat usuca mucoasa nazala si favorizeaza afectiunile respiratorii

Desi extrem de util, este bine sa stii ca aerul conditionat iti poate cauza numeroase probleme daca nu este utilizat corespunzator. Acesta favorizeaza aparitia infectiilor respiratorii, a reactiilor alergice si a sindromului de ochi sau nas uscat.

Aerul recirculat din sistemele de ventilatie poate contine o cantitate mare de alergeni, care duc aparitia sau la agravarea reactiilor alergice. Daca suferi de rinita alergica, atunci trecerea de la temperaturi ridicate la temperaturi scazute si invers iti poate agrava simptomele (stranut, prurit nazal sau rinoree apoasa) pentru ca mucoasa ta nazala este extrem de sensibila la variatii de temperatura.

De asemenea, aerul conditionat poate determina uscarea excesiva a mucoasei nazale, care iti va provoca dificultati de respiratie, congestie nazala, dureri de cap, iritatii in gat si un risc crescut al infectiilor respiratorii.

Mai mult, specialistii vorbesc chiar de “sindromul cladirii bolnave” (Sick building syndrome), o serie de simptome cutanate, oftalmologice si neuropsihice care apar la persoanele ce lucreaza in cladiri mari de birouri si care sunt puse si pe seama sistemului de ventilatie. Printre manifestarile fizice ale acestui sindrom se numara: durerile musculare, iritatiile mucoasei orofaringiene si a mucoasei ocular, senzatie de gat uscat, tuse sau durere de cap.

Cum sa folosesti corect aerul conditionat

  • Pune aparatul de aer conditionat astfel incat fluxul de aer sa nu fie indreptat spre persoanele aflate in incapere, iar curatarea sa poata fi facuta cu usurinta;
  • Regleaza temperatura astfel incat in incapere sa nu existe diferente mai mari de 5-10 grade fata de temperatura exterioara.

Respiri usor si te simti bine

Daca petreci mult timp in spatii cu aer conditionat, suferi de rinita alergica sau ai mucoasa nazala uscata, iti recomandam Respiran Hyal spray nazal. Cu o compozitie unica pe baza de ingrediente bioactive, atent selectionate, Respiran Hyal spray nazal amelioreaza simptomele din rinite alergice, hidrateaza, curata, protejeaza si decongestioneaza mucoasa nazala uscata.

Acidul hialuronic formeaza o bariera protectoare care hidrateaza si cicatrizeaza mucoasa nazala. Aloe vera reduce inflamatia din alergii si protejeaza de infectii bacteriene si virale. Dexpantenolul actioneaza emolient si regenereaza mucoasa nazala lezata.

Respiran Hyal poate fi administrat incepand cu varsta de 1 an si utilizat in conditii de siguranta pe perioade indelungate, fara risc de reactii adverse si fara a provoca dependenta. 

Nu-ti mai sta durerea in gat

Pentru durerea si iritatiile in gat provocate atat de aerul conditionat, cat si de alimentele sau bauturile reci pe care le consum in cantitati mai mari in zilele calduroase de vara, iti recomandam Proposept spray oral.

Proposept spray oral combina eficient extractul standardizat de nalba si tinctura de propolis, fiind recomandat in tratamentul iritatiilor si inflamatiilor in gat asociate cu senzatia de durere, arsura si sensibilitate la inghitire.

Proposept spray oral calmeaza durerile si iritatiile din gat, protejeaza si hidrateaza mucoasa orofaringiana, reducand astfel utilizarea de decongestionante, analgezice si antiinflamatoare de sinteza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aer conditionat copii

Articole recomandate

Citeste si despre