Corectarea dioptriilor la copii

Intrebare:

- Fetita mea are dioptrii de +10 pe ochiul stang si +7.5 pe dreptul. Citeam ca operatia de corectare de dioptrii se face doar la varsta de 18 ani,mie mi sa recomandat sa o fac la vara este indicat? Acum folosim ochelari cu lentile +4 si +5.5.

Raspuns:


 

Operatia de corectare a dioptriilor se adreseaza in special persoanelor cu varsta peste 18 ani, deoarece pana la aceasta varsta dioptriile mai pot inca evolua, ceea ce face ineficienta interventia la varste mai mici.

Ati omis sa precizati varsta fetitei dumneavoastra. Daca este mai mica, cel mai prudent ar fi sa mai asteptati pana la cel putin 16-18 ani, pentru a fi sigura ca evolutia hipermetropiei s-a oprit.

Este bine insa sa stiti si faptul ca aceasta interventie are si unele contraindicatii (atat legate de aspecte locale oculare cat si de boli generale ale organismului).

De aceea pentru informatii mai exacte si specifice acestui caz, cel mai bine este sa va consultati cu un medic specialist oftalmolog.


Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-


 • Detalii specialist

  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

 • Dr. Alina Pop-Began

  Medic anestezie si terapie intensiva

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul