Bronsita la copii

Intrebare:

- Copilul meu a avut bronsita, l-am tratat, insa dupa aproximativ 10 zile inca mai are tuse si ceva in gat pe care nu o poate da afara. Cum sa procedez? Copilul a vomitat o data si a mai eliminat ceva, dar nu cred ca este singura solutie.

Raspuns:


 

Bronsita este o afectiune inflamatorie a cailor respiratorii, intalnita destul de frecvent la copii, aparand de multe ori ca o complicatie a unei infectii in sfera ORL (de obicei o rino-faringita).

De cele mai multe ori etiologia este virala, dar poate fi si bacteriana sau chimica. Debuteaza de obicei cu catar nazal (secretii nazale), apoi apare febra si tusea initial uscata, care devine productiva in cateva zile.

Bronsita acuta necomplicata are in general o evolutie autolimitanta, beneficiind de tratament cu mucolitice, antitermice, hidratare adecvata; in cazul in care se suspicioneaza o cauza bacteriana se indica si antibioterapie.


In ciuda evolutiei favorabile, dupa un episod de bronsita acuta, la multi copii mai poate persista inca o tuse iritativa pana la 3 saptamani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adenovirus copii

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul