Ametelile la copii: ce sunt si de ce apar

| | Modificat: 2019-01-09 17:47:46

Copiii folosesc cuvantul "ameteli" pentru a descrie diferite simptome. Prin urmare, daca micutul tau mentioneaza acest lucru, trebuie sa ai grija pentru ca ar putea suferi de vertij.

De aceea, este important sa cunosti cauzele vertijului la copii, simptomele acestora si ce sa faci cu privire la acestea.

ameteala-copii

Ce sunt ametelile?

Este senzatia de clatinare, fara ca acesta sa existe intr-adevar, intoarcere cu susul in jos a locului in care te afli sau a propriei persoane. Ametelile sunt, de obicei, insotite de greata, lesin si pierderea echilibrului.

Vertijul este aproape intotdeauna legat de o transformare a sistemului vestibular care se afla in interiorul urechii interne, responsabila de coordonarea mentinerii echilibrului si a posturii.

Aceasta tulburare poate fi pentru un moment sau poate dura ore sau zile si afectează orice persoana - la varstnici poate deveni cronica. Cu toate acestea, vertijul la copii se prezinta, de obicei, sub forma unei crize tranzitorii.

Cele mai frecvente cauze de ameteli la copii

Cauzele acestei tulburari depind de tipul de vertij: periferic sau central. Desi, de obicei, la copiii cu varsta sub 3 ani este cauzata de otita, la copiii cu varsta sub 10 ani apare din cauza migrenei si a traumatismelor cerebrale.

Vertijul periferic

Acesta este cel mai frecvent caz si rezulta din implicarea labirintului si a nervului vestibular. Poate fi inflamatia sau presiunea unei tumori non-canceroase, cum ar fi un meningiom. Veriga periferica este legata de pierderea auzului si de presiunea din urechi. De asemenea, poate fi cauzata de anumite medicamente, de exemplu, antibiotice, cisplatina si aminoglicozide.

In plus, este posibil ca aceasta sa apara din cauza leziunilor capului sau a bolii Ménière.

Vertijul central

Se produce prin modificarea mecanismelor neurologice ale sistemului vestibular. Uneori este generata de cefalee intensa, instabilitate si dubla viziune. Vertijul central este de asemenea cauzat de boli vasculare, precum si de medicamente precum aspirina si unele anticonvulsivante.

Un accident vascular cerebral poate provoca vertij central sau tumori canceroase sau non-canceroase si migrene.

Cum sa trateaza vertijul la copii

La copii este un pic mai greu de diagnosticat. De aceea, daca micutul are simptome cum ar fi ameteli sau pierderea echilibrului constant, ar trebui sa-l vada specialistul cat mai repede posibil.

Diagnosticul

Specialistul trebuie sa efectueze o evaluare bazata pe istoricul clinic, care include toate evenimentele si medicamentele utilizate. El face, de asemenea, o examinare recomandata de medicul ORL. Ulterior, este necesara o examinare neurologica completa pentru a evalua functiile creierului. In acest fel, se determina daca vertijul este periferic sau central.

Daca medicul suspecteaza o infectie meningeala, se va face o punctie lombara. Odata ce cauza este detectata, se continua tratamentul adecvat.

Tratamentul

Tratamentul pentru vertij depinde de cauza si de fondul din antecedentele medicale. Cand vine vorba de boala nervoasa vestibulara, se pot folosi antibiotice. Acestea sunt injectate prin timpan, trec prin urechea mijlocie si actioneaza asupra celulelor de echilibru.

Ingrijirea copilului cu ameteli

Daca copilul tau sufera de aceasta afectiune, nu-l lasa sa se agite si sa faca miscari bruste. Cauta sa aiba activitati pe care le poate face stand pe un scaun sau in pozita culcat. In plus, in timpul episoadelor de vertij elimina televizorul si ecrane, deoarece acestea vor spori disconfortul.

Taguri Ameteli copii Vertij copii Ameteala

Articole recomandate

Silueta perfecta  Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.
Silueta perfecta Controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Ajuta la scaderea poftei de mancare, menținerea senzației de sațietate, fara reacții adverse.

Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.
Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.

Ajuta la scaderea in greutate, arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism.

Biomicin Forte - antibiotic natural.
Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Citeste si despre