Ai nevoie de un sfat medical pentru copilul tau? Numarul de telefon la care iti raspunde un medic nonstop

/ / Modificat: 2019-01-06
Ai nevoie de un sfat medical pentru copilul tau? Numarul de telefon la care iti raspunde un medic nonstop

Din fericire, exista un call center unde zilnic sunt preluate 180-200 apeluri/zi ale parintilor ingrijorati de sanatatea copiiilor lor de catre un medic de garda. Astfel, de multe ori sunt evitate neplacutele “vizite” la Camerele de Garda ale spitalelor. In decurs de 5 ani, 150.000 de parinti au rezolvat problema acasa, la sfatul Peditel. 

Ce este Peditel?

Peditel 1791 este un call center pediatric non stop initiat si implementat de Fundatia Parinti din Romania.Serviciul Peditel a functionat initial la Cluj, ca proiect pilot, din 2014, iar acum ofera sfaturi medicale pentru parinti din toata tara.

Serviciul functioneaza din donatiile facute de diverse firme sau din donatiile parintilor care au beneficiat de sfaturile medicilor de la Peditel.

“Suntem singurul serviciu de asistenta pediatrica telefonica gratuita in regim non-stop din Romania, call-center infiintat in 2014 de Fundatia Parinti din Romania. Ne adresam tuturor parintilor, carora le oferim sfaturi medicale profesioniste pentru afectiuni fara risc vital pentru sanatatea copilului, la orice ora din zi sau din noapte.Medicii nostri dedicati acorda, cu calm si rabdare, asistenta pediatrica de triaj si de prima interventie. Scopul nostru sa iti linistim temerile si sa te ajutam sa alungi sau sa ameliorezi simptomele copiilor tai pana la consultul unui medic pediatru sau de familie.Oferim doar sfaturi pentru situatii care nu pun viata copilului in pericol. Nu suntem un serviciu de urgente, in aceste cazuri te rugam sa apelezi numarul unic de urgente 112 sau sa te adresezi Unitatilor de Primiri Urgente”, explica initiatorii Peditel.

In 2018, medicii call centerului au oferit asistenta medicala gratuita nonstop pentru 62.259 copii, iar in 2019 isi propun sa ajute 100,000 de copii. 

Ce spun parintii?

“Peditel! Tot respectul pentru cei implicati! Pentru mine, mama singura, mi-a fost de real ajutor in noptile dificile cu copilul, nefiind nevoita sa mai ajung la spital, multumesc ca sunteti!”

 “O data am apelat acest numar si am primit sfaturi bune si incurajari de la doamna care a raspuns. Imi cer scuze ca nu imi amintesc numele. Exact acum un an. Avea baietelul meu 4 luni si febra 39 care nu scadea. Tot respectul pentru ceea ce faceti!”

“Desi era ora 3.20, mi s-a raspuns cu caldura si amabilitate. Am primit informatiile necesare pentru a-mi putea ajuta copilul si sa evit astfel drumul pana la spital in miez de noapte.Va multumesc, Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va ajute sa continuati la fel!”

“O minunatie de oameni, fetita mea se iritase rau in zona intima, ii dadusem cu tot ce a spus doctoral, cand am sunat la Peditel mi s-a spus sa- dau cu crema Advatan. I-am dat de 3 ori si i-a trecut, multumesc din suflet”

“Am sunat in aceasta seara la Peditel foarte ingrijorata pentru fetita mea, deoarece mi-a facut reactii de la vaccin care m-au nelinistit. Mi-a raspuns un medic, nu-i mai retin numele pentru ca se mai auzea uneori cu intreruperi, dar a fost foarte dragut,mi-a vorbit cu calm si mi-a explicat cu multa rabdare tot ce am intrebat. Tin sa ii multumesc din suflet!”

“Dupa o ora si jumatate de transpirat la camera de garda V. Gomoiu, mi-am amintit de #Peditel 1791. Am sunat si am primit sfaturi utile si profesioniste, care nu au implicat din prima antibiotic...asa ca pe langa faptul ca stiu ce tratament sa aplic, am scutit inca cel putin o ora de asteptare la Urgente. Multumesc #Peditel1791”

“Nu am cuvinte de lauda, citisem cate ceva pe net despre Peditel, dar nu am apelat la acest serviciu, pana in urma cu o zi cand eram la capatul puterilor cu copiii, ambii cu enterocolita. Am primit sfaturi medicale care ne-au fost de un real folos (dupa doua “plimbari” la camera de garda la Marie Curie fara rezultat satisfacator)! Multumesc mult doamnei doctor care mi-a raspuns duminica dimineata la ora 8:00!”

“La 3:30 dimineata, cand copilul plangea de durere de urechi, mi-au raspuns cu toata amabilitatea la toate intrebarile (spre deosebire de clinica unde platim abonament, sla erviciul urgente pediatrice, mi s-a raspuns sa sun dupa 8 sa fac programare la ORL)”

Call-centrul pediatric PEDITEL este apelabil prin formarea numarului scurt 1791, numar cu tarif normal, fara suprataxa, valabil in retelele Vodafone, Orange, Telekom, fix si mobil. Abonatii din reteaua Digi fix si mobil pot sa ne contacteze la numarul scurt *1791.Pentru cartelele prepay Telekom, la solicitarea operatorului, este necesar sa ai credit in eurocenti, nu oferte speciale sau minute. Creditul in euro este beneficiul exclusiv al operatorului Telekom, sfatul medical pediatric fiind gratuit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli copii Medici pediatri

Articole recomandate

Citeste si despre