Tort de portocale

| | Modificat: 2017-05-31 18:11:02

Tortul de portocale este un desert delicios si racoritor, a carui savoare aduna rapid in jurul mesei intreaga familie.

tort-portocale

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: mediu

Ingrediente

Blat:

- 250 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri praf de copt
- 300 g zahar
- 125 ml lapte
- 125 ml suc de portocale
- 125 ml ulei
- 3 oua batute
- 1, 1/2 lingurite coaja rasa de portocala

Crema:

6 linguri de unt moale
250 g zahar pudra
3 linguri de suc de portocale
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Amesteca laptele, sucul de portocale, uleiul, ouale si coaja de portocala. Separat, cerne faina cu sarea si praful de copt intr-un bol. Adauga zaharul si fa o gaura in mijloc, unde torni ingredientele lichide. Amesteca toate ingredientele pana obtii o compozitie semigroasa. Toarna aluatul intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt, si baga-l in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timpd e 35 de minute.

Lasa-l sa se raceasca si taie-l in doua, pe orizontala, pentru a forma doua blaturi. Amesteca untul cu zaharul si apoi adauga mirodeniile pentru crema. Unge o bucata de blat cu jumatate din cantitate, asaza cealalta bucata de blat si decoreaza tortul cu restul de glazura.

Taguri Tort portocale Reteta tort portocale Retete torturi

Citeste si despre

Articole de la parteneri