Urmareste-ne:

Tort de migdale

Ingrediente

 

Pentru blat

 

6 oua

100 g zahar

100 g migdale macinate

2 linguri pesmet

cacao

Pentru crema

100 g zahar

1 galbenus

100 ml cafea tare

200 g unt sau margarina

Pentru ornat

50 g felii de migdale prajite

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, incorporand galbenusurile pe rand, apoi se adauga zaharul, migdalele macinate, cacao si pesmetul. Se toarna intr-o tava de marime medie, unsa si presarata cu faina.

Se coace la inceput la foc mare, apoi la foc mediu. Se testeaza cu scobitoarea daca s-a copt.

Se scoate din tava si se lasa la racit.

Pentru crema, se bate zaharul cu galbenusul si apoi se subtiaza cu cafeaua concentrata. Acest amestec se ingroasa prin fierbere in baie de abur. Canb este gata se ia de pe foc si se incorporeaza untul sau margarina, frecat spuma.

Blatul se taie in doua felii intre care se aseaza o mare parte din crema, iar cu restul se acopera tortul. Deasupra se presara migdale prajite si taiate felii.

Se tine cel putin o zi la frigider inainte de servire.

Reteta recomandata si gatita de macrina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Migdale Ou Zahar

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul