Urmareste-ne:

Tort Rafaello

Tortul Rafaello este desertul "suprem" al tuturor impatimitilor de nuca de cocos si bomboanelor cu acelasi nume! Iata o reteta simpla, perfecta pentru a rasfata papilele gustative ale familiei tale!

tort-raffaello

Timp de preparare

40 min. + 3-4 ore la frigider

Dificultate

mediu

Ingrediente

250 g biscuiti populari

400 ml lapte de cocos

250 branza-crema Mascarpone

150 g unt

200 g zahar

8 g de gelatina granule

3 linguri lichior de cocos

20 bomboane Rafaello

60 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Marunteste biscuitii la robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit in prealabil.

Ia o forma rotunda de tort (detasabila) si toarna biscuitii pe fund, modelandu-i dupa forma ei si bag-o la frigider pana prepari umplutura.

Pune granulele de gelatina in apa si lasa-le cam 10 minute.

Pune laptele de cocos intr-o oala, adauga zaharul si gelatina, si pune-o pe foc, amestecand continuu. Adauga, intre timp, si lichiorul.

Pune branza Mascarpone intr-un bol si adauga peste ea compozitia din lapte de cocos.

Scoate tava din frigider si incepe sa aranjezi pe marginea ei bomboanele Rafaello, apasandu-le usor in blatul de biscuiti. Toarna apoi crema din lapte de cocos si Mascarpone si niveleaza tortul.

Da-l la frigider cam 3-4 ore si apoi decoreaza pe deasupra cu fulgi din nuca de cocos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tort Rafaello Bomboane Rafaello Reteta tort Rafaello

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul