Tort Alexander

Tortul Alexander - ai nevoie de mai mult timp pentru a pregati acest tort delicios, dar merita efortul.

tort-alexander

Foto: bettykitchen.wordpress.com

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Blat

7 albusuri ou

300 g zahar

50 g faina

250 g miez de nuca macinat

Crema

7 galbenusuri

300 g zahar

250 g unt

70 g cacao

1 esenta de rom

Mod de preparare

Bate albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o compozitie ca pentru bezele.

Amesteca faina si miezul de nuca macinat, apoi incorporeaza-le in spuma de albusuri, amestecand usor.

Toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptor 25 de minute.

Lasa blatul la racit, apoi taie-l in doua.

Pregateste crema de tort.

Mixeaza galbenusurile cu zahar, cacao si unt topit, apoi pune compozitia la foc mic si las-o sa se ingroase. Adauga esenta de rom si lasa crema la racit.

Umple tortul cu crema, pastrand cateva linguri si pentru a-l acoperi.

Decoreaza tortul cu nuca macinata.

Serveste acest desert dupa ce a stat cateva ore la rece.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tort Tort Alexander Prajituri

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul