Supa de zarzavat a la grecque

| | Modificat: 2012-09-12 12:18:00

Supa de zarzavat a la grecque este foarte gustoasa si trebuie preparata vara, cand gasim o multime de legume proaspete.  

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 jumatate telina

3 cartofi

2 linguri orez

100 ml lapte

30 g unt

1 ou

verdeata (marar)

sare, piper

1,5 l apa

Mod de preparare

Curata legumele de coaja, spala-le bine, apoi toaca-le marunt si pune-le la fiert. Dupa ce legumele au fiert, se strecoara si se adauga in supa orezul.

Se pune din nou supa pe foc pentru aproximativ 20 de minute, dupa care se adauga laptele si se drege cu ou. Deasupra supei se presara mararul verde, tocat fin.

Trucuri

Daca vrei sa imbogatesti gustul acestei ciorbe, poti adauga si alte legume, in functie de inspiratie (praz, ardei).

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Supa Zarzavat Supa de zarzavat

Citeste si despre

Articole de la parteneri