Supa de usturoi cu taitei

/ / Modificat: 2012-09-26
Supa de usturoi cu taitei

Supa de usturoi cu taitei este o reteta adaptata din bucataria franceza. Se serveste calda si este o supa hranitoare, pe care o poti savura intr-o zi de toamna racoroasa.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

15 catei de usturoi

6 linguri ulei masline

1 lingura boia de ardei dulce

100 ml vin alb

1/2 legatura patrunjel

1 l supa de legume

100 g taitei

sare

piper negru macinat

Mod de preparare

Curata usturoiul si taie-l marunt. Uleiul se pune intr-o oala la incins, apoi pune vinul si prajeste usturoiul. Presara boiaua si amesteca totul cu vin.

Taie patrunjelul cat mai marunt si pune frunzele in oala, impreuna cu supa de legume. Lasa supa putin sa fiarba, adauga apoi taiteii. Lasa supa la foc mic, inca 10 minute.

In final, se condimenteaza supa cu sare si piper.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supa

Articole recomandate

Citeste si despre