Supa de usturoi cu taitei este o reteta adaptata din bucataria franceza. Se serveste calda si este o supa hranitoare, pe care o poti savura intr-o zi de toamna racoroasa.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
15 catei de usturoi
6 linguri ulei masline
1 lingura boia de ardei dulce
100 ml vin alb
1/2 legatura patrunjel
1 l supa de legume
100 g taitei
sare
piper negru macinat
Mod de preparare
Curata usturoiul si taie-l marunt. Uleiul se pune intr-o oala la incins, apoi pune vinul si prajeste usturoiul. Presara boiaua si amesteca totul cu vin.
Taie patrunjelul cat mai marunt si pune frunzele in oala, impreuna cu supa de legume. Lasa supa putin sa fiarba, adauga apoi taiteii. Lasa supa la foc mic, inca 10 minute.
In final, se condimenteaza supa cu sare si piper.
Tipul bucatariei
Internationala