Sos polonez cu pesmet

Sosul polonez cu pesmet este unul dintre cele mai simple dressinguri pe care le poti prepara atat pentru deserturi, cat si pentru garnituri de legume sau fripturi. Facut din doar doua ingrediente, sosul reprezinta cea mai rapida varianta de a-ti aromatiza mancarurile preferate!

sos-pesmet

Timp de preparare

5 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

200 g unt

150 g pesmet

Mod de preparare

Pune untul la topit intr-o craticioara, pe foc, apoi adauga pesmetul si amesteca-l bine si repede, pentru a evita arderea lui. Cand pesmetul incepe sa se rumeneasca, stinge focul. Sosul polonez cu pesmet se consuma imediat.

Trucuri

Sosul polonez cu pesmet merge adaugat atat peste garniturile de legume verzi - conopida, sparanghel, spanac, varza de Bruxelles -, cat si peste fripturile la cuptor.

Poate fi folosit si in deserturi, in special in aromatizarea galustilor cu prune sau a macaroanelor dulci, situatii in care merg adaugate si alte ingrediente in el: zahar, scortisoara, zahar vanilat etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos polonez pesmet Reteta sos polonez Retete sosuri

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul