Sos din smantana si rosii

/ / Modificat: 2012-08-24
Sos din smantana si rosii

Sosul din rosii este varianta standard cu care se serveste o portie aburinda de paste italienesti. Pentru a-i oferi un plus de savoare, poti incerca o noua reteta, adaugand la sosul clasic de rosii si cativa stropi de smantana. Rezultatul este unul delicios si hranitor, in acelasi timp!

Timp de preparare

10-15 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa maruntita

1 catel de usturoi maruntit

400 g rosii la cutie in suc propriu

1 lingura de busuioc uscat

3/4 lingurita de zahar alb

1/4 lingurita de oregano uscat

1/4 lingurita de sare

1/8 lingurita de piper negru macinat

100 g smantana

1 lingura de unt

Mod de preparare

Intr-o cratita, prajeste ceapa si usturoiul in ulei de masline la temperatura medie. Dupa ce s-au colorat usor, adauga rosiile, busuiocul, zaharul, oregano, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute sau pana cand cea mai mare parte a lichidului din cratita s-a evaporat. Ia recipientul de pe foc si adauga smantana si untul, amestecand continuu. In cele din urma, mai lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute.

Mod de servire

Sosul de rosii cu smantana se serveste cald, peste paste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre