Urmareste-ne:

Sos din smantana si rosii

Sosul din rosii este varianta standard cu care se serveste o portie aburinda de paste italienesti. Pentru a-i oferi un plus de savoare, poti incerca o noua reteta, adaugand la sosul clasic de rosii si cativa stropi de smantana. Rezultatul este unul delicios si hranitor, in acelasi timp!

Timp de preparare

10-15 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa maruntita

1 catel de usturoi maruntit

400 g rosii la cutie in suc propriu

1 lingura de busuioc uscat

3/4 lingurita de zahar alb

1/4 lingurita de oregano uscat

1/4 lingurita de sare

1/8 lingurita de piper negru macinat

100 g smantana

1 lingura de unt

Mod de preparare

Intr-o cratita, prajeste ceapa si usturoiul in ulei de masline la temperatura medie. Dupa ce s-au colorat usor, adauga rosiile, busuiocul, zaharul, oregano, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute sau pana cand cea mai mare parte a lichidului din cratita s-a evaporat. Ia recipientul de pe foc si adauga smantana si untul, amestecand continuu. In cele din urma, mai lasa sosul sa fiarba incet, la foc mic, inca 5 minute.

Mod de servire

Sosul de rosii cu smantana se serveste cald, peste paste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos rosii Sos smanatana Ingrediente

Dana Saporan

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul