Sos de zarzavat

/ / Modificat: 2013-04-15 21:16:45

Sosul de zarzavat este dressingul ideal pentru fripturi. Se prepara usor, iar ingredientele pe care trebuie sa le folosesti sunt foarte ieftine. Asa ca poti face o retete foarte gustoasa, care nu te va pune nici la mari cheltuieli.

sos-legume

Timp de preparare

  20 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 morcov mic

1 legatura de patrunjel

1 pastarnac

1 telina

3 linguri bulion

5-6 rosii mari

3-4 cepe

1 cartof

4 linguri ulei

50 ml vin

sare

1 foaie dafin

ienibahar

Mod de preparare

Rade sau taie marunt ceapa, morcovul, pastarnaculm telina, rosiile decojite, cartoful si pune-le intr-o craticioara cu putin ulei si apa. Lasa-le se inabuse bine.

Cand sunt aproape fierte adauga sare, daca mai este nevoie, foia de dafin si ienibaharul. Pentru a fi cat mai fin, trece sosul prin sita si fierbe-l putin cu vin, pana cand acesta se evapora.

Taguri Retete sosuri

Ana Ionescu

Copilaria micutilor nostri este singura sansa de a ramane si noi, adultii, copii. Mereu am fost fascinata de bucuria si energia celor mici si mi-am dorit sa invat cat mai multe despre evolutia lor. Sunt la curent cu cele mai noi informatii despre educatia copiilor si medicina pediatrica, de aceea doresc sa impartasesc cu alti parintii lucruri importante despre dezvoltarea si sanatatea copiilor.

Articole recomandate

Citeste si despre