Sos alb de usturoi

| | Modificat: 2012-04-23 17:31:18

Sosul alb de usturoi se potriveste de minune langa preparatele din peste, fructe de mare, carne de pui sau carne rosie. Se pregateste foarte rapid si imbogateste orice masa pe care le-o oferi celor dragi.

sos-usturoi

Foto: georgefamily.net

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

30 g unt

2 linguri faina

2 capatani usturoi

1 pahar supa de legume/ de pui

200 ml smantana de gatit

50 ml otet

sare

Mod de preparare

Topeste untul, apoi caleste faina, fara sa o rumenesti. Stinge totul cu supa de legume (sau de pui) si adauga smantana si otetul. Lasa sosul la fiert circa 10 minute, apoi pune usturoiul zdrobit, ca pentru mujdei si potriveste de sare.

Fierbe aceasta compozitie pana capata consistenta potrivita.

Trucuri

Pentru o aroma deosebita, pune in acest sos oregano uscat sau maghiran.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sosuri Sos alb de usturoi Usturoi

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA