Sos acru picant

Sosul acru picant este un sos care acompaniaza, de regula, legumele la gratar.

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 linguri ulei de masline sau ulei de porumb

3 lamai (zeama)

4-5 catei de usturoi

1 ardei iute

sare

piper (proaspat macinat)

Mod de preparare

Amesteca uleiul de masline (sau de porumb) cu zeama de la trei lamai.

Curata 4-5 catei de usturoi de coaja, apoi piseaza-i cat mai marunt. Freaca usturoiul cu uleiul, incorporand uleiul treptat, ca la maioneza.

Adauga peste emulsia obtinuta si un ardei iute tocat, apoi potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper proaspat macinat.

Trucuri

Pastreaza sosul la rece, acoperit, minim 30 de minute inainte de a fi servit. In acest mod, ingredientele se combina si isi imprumuta aromele.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos acru picant Sos acru Sos picant

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul