Salata crocanta de legume

Salata crocanta de legume este un preparat care te ajuta sa pui in aplicare sfaturile nutritionistilor, care indeamna la consumul cat mai multor legume in fiecare zi!

salata-crocanta-legume

Foto: petitappetit.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1 kg de legume asortate (ceapa, morcov, dovleac, cartofi, varza rosie, fasole verde, conopida, broccoli, ciuperci, ardei gras)

1 salata verde

5-6 catei de usturoi

30 ml ulei de masline

rozmarin

piper negru

sare

Pentru sos

20 ml ulei de masline

20 g seminte de floarea soarelui

100 g migdale

1 catel de usturoi

1 bucata de ceapa verde

20-30 ml zeama de lamaie

sare

Mod de preparare

Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine.

Intre timp, curata legumele, spala-le si taie-le in bucati medii.

Pune morcovii, ceapa, cartofii, ardeiul gras si dovleceii in tava, toarna ulei de masline, usturoiul tocat marunt, sarea, rozmarinul, piperul si baga-le la cupor.

Lasa-le cam 20 de minute la foc potrivit, iar apoi adauga restul de legume - fasolea, conopida, broccoli, ciupercile. Baga tava la loc in cuptor, pentru inca 20-25 de minute.

Pune-le apoi intr-un castron, adauga frunze de salata verde rupte bucatele, amesteca ingredientele pentru a face sosul si toarna-l peste legume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Salata crocanta legume Reteta salata crocanta legume Salata de legume

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul