Urmareste-ne:

Supa crema de ciuperci, de post

Supa crema de ciuperci, de post este o optiune excelenta pentru iubitorii de gust intens si inlocuieste cu succes preparatele cu carne in perioada postului Pastelui.

supa-ciuperci

Foto: germanfood.about.com

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

600 g ciuperci proaspete

2 cepe mici

2 cartofi

1 morcov

1 telina

1 catel usturoi

1 lingura faina

Patrunjel verde

Sare, piper, ulei

Mod de preparare

Pune la fiert intr-un litru de apa 1 ceapa intreaga, morcovul, telina si cartofii, toate taiate marunt.

Intre timp, toaca cealalta ceapa si pune-o la calit in ulei, apoi adauga ciupercile feliate.

Intr-o alta oala, prepara un sos din faina si 2-3 linguri de ulei de masline.

Cand observi ca ciupercile s-au inmuiat, lasa focul mai mic si fierbe totul pana cand apa scade la jumatate.

Strecoara legumele fierte si toarna apoi ciupercile peste supa de legume, presarand piper si sare.

Paseaza legumele (fara ceapa intreaga) cu robotul de bucatarie si adauga-le in supa, impreuna cu sosul de faina si usturoiul pisat.

Mai lasa totul la fiert cateva minute, apoi stinge focul, adauga patrunjelul si acopera oala.

Mod de servire

Supa de ciuperci de post se serveste calda, cu crutoane.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 28,3 kcal

Carbohidrati: 4 g

Grasimi: 0,9 g

Proteine: 1 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supa crema ciuperci post Supe post Reteta supa crema ciuperci

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul