Urmareste-ne:

Prajitura cu prune, de post

Un desert delicios, pentru weekend, prajitura cu prune, de post e aromata si foarte gustoasa.

prajitura-prune

Foto: bakingwithsibella.wordpress.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru aluat

100 g faina

1/2 pachet margarina

100 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

1 praf de sare

Pentru maia

prune1 cubulet drojdie

250 ml apa

2 linguri zahar tos

150 g faina

Suplimentar

1 kg prune

5 linguri zahar

scortisoara

Foto: readlagalette.wordpress.com

Mod de preparare

Spala prunele, apoi taie-le in doua si scoate-le samburii. Pune-le intr-un castron, in straturi si presara peste ele zahar tos si scortisoara pudra. Lasa prunele in zahar circa 30 de minute, pana se topeste zaharul, apoi aseaza-le la scurs.

In tot acest timp, pregateste maiaua, astfel: pune intr-un bol 250 ml de apa calduta, adauga apoi drojdia, zaharul si 150 g de faina si amesteca bine, pana la omogenizare. Lasa maiaua la crescut timp de 20 de minute.

Pentru aluat e nevoie sa pui intr-un castron margarina, adaugi apoi zaharul pudra si zaharul vanilat si omogenizezi.

Adauga un varf de cutit de sare si faina, in ploaie. Peste acest aluat adaugi 1-2 linguri de apa si torni maiaua. Trebuie sa lasi aluatul la dospit 30 de minute.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni acest aluat, apoi asezi simetric jumatatile de prune. Dai la copt, la foc mediu 50 de minute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura de post Prajitura cu prune de post Deserturi de post

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul