Prajitura cu morcov, de post

Prajitura cu morcov de post este o optiune gustoasa si usoara pentru desert, cu atat mai mult cu cat este o buna modalitate de a introduce morcovul in meniul prichindeilor mofturosi.

prajitura-morcov

Foto: lovefromtheoven.com

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g morcov ras

100 ml ulei

100 g zahar

100 ml apa minerala

1 lingurita scortisoara

1 lingurita praf de copt

150 g faina

250 g nuci maruntite

coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Pregateste aluatul amestecand zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara si presarand faina treptat pana obtii o compozitie omogena. Toarna pasta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi adauga nuca deasupra si lasa cuptorul la incins.

Pune prajitura la copt (aproximativ 25-30 de minute), pana se rumeneste bine. Poti verifica daca e gata introducand o scobitoare in mijloc: daca aluatul se prinde de aceasta, inseamna ca este inca cruda.

Mod de servire

O poti servi simpla, pudrata cu zahar tos sau decorata cu ciocolata simpla de post sau cu sosuri diverse de fructe.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 385 kcal

Carbohidrati: 48 g

Grasimi: 21 g

Proteine: 4 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura morcov post Reteta prajitura morcov Prajituri post

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul