Prajitura cu cocos, de post

Prajitura de cocos, de post este pur si simplu delicioasa si te scoate din incurcatura cand cei mici iti cer ceva dulce pe perioada postului.

prajitura-cu-cocos

Foto: bucataras.ro

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru blat

1 cana fulgi de nuca de cocos

1 cana faina

1 plic praf de copt

1 cana zahar

zeama de la 1 borcan de compot

Pentru glazura

50 g ciocolata fara lapte

50 g margarina

2 linguri zahar

1 lingurita cacao

Mod de preparare

Amesteca faina, praful de copt, zaharul si nuca de cocos, apoi toarna peste ele zeama de la un borcan de compot (de 800 de grame) si mixeaza bine pana la omogenizare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt toarna acest amestec. Baga tava la copt, cam 25-30 de minute, iar intre timp pregateste o glazura.

Intr-un ibric amesteca zaharul, margarina, cacaoua si ciocolata si adauga si putina apa. Pune la foc mic, pana se topeste ciocolata.

Cand este gata prajitura acoper-o cu aceasta glazura.

Trucuri

Poti alege sa colorezi jumatate din aluat cu cacao si vei obtine o prajiturica marmorata delicioasa.

Serveste aceasta prajitura abia cand este bine racita.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura cu cocos Prajitura cu cocos de post Cocos

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul