Placinta de post cu verdeturi

| | Modificat: 2014-03-12 17:25:41

Placinta de post cu verdeturi este un preparat gustos si satios, care-ti ofera doza de energie si nutrientii necesari de care organismul are nevoie atunci cand nu poti consuma carne sau lactate! Iata o reteta simpla si rapida, cu care sa-ti diversifici meniul de post!

placinta-verdeturi-post

Timp de preparare

120 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

1/2 kg faina

1 ceasca de apa rece

2 linguri de ulei de masline

1 lingura de otet

1 lingurita sare

amestec de verdeturi (spanac, ceapa verde, marar, patrunjel, praz etc.)

sare

piper  

Mod de preparare

Pune faina, uleiul de masline, sarea si otetul intr-un bol, apoi adauga treptat faina si amesteca ingredientele pana obtii un aluat moale. Lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.

Incepe sa prepari umplutura de verdeturi, tocandu-le marunt si amestecandu-le cu sare, piper si putin ulei de masline.

Imparte aluatul in jumatate si intinde doua foi. Unge o tava rotunda cu ulei si pune prima foaie pe fundul ei. Toarna umplutura in tava si intinde-o uniform, apoi asaza cealalta foaie deasupra.

Unge suprafata placintei cu ulei si taie-o in cate portii doresti, inainte de a o baga la cuptor. Coace-o la foc mediu, 45-60 de minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Placinta post verdeturi Placinta verdeturi Placinta post

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA