Pateu de linte

/ / Modificat: 2014-03-25
Pateu de linte

Pateul de linte este o reteta delicioasa cu care-ti poti incanta papilele gustative, dornice sa deguste ceva nou, proaspat si savuros in perioada postului! In plus, este o alternativa mult mai sanatoasa la pateurile vegetale din comert, adesea pline de aditivi nocivi pentru sanatate!  

Timp de preparare

30 min.  

Dificultate

usor  

Ingrediente

250 g linte

2 cepe medii

1 ardei gras

3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 lingurita sare

1 lingura de patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Pune lintea la fiert (la 1 cana de linte, adauga 3 cani de apa). Cand incepe sa dea in clocot, adauga si o ceapa intreaga, pentru a da gust lintei. Dupa ce a fiert, indeparteaza ceapa si scurge lintea de apa, in strecuratoare.

Toaca marunt cealalta ceapa si pune-o la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei. Adauga si putina apa, astfel incat sa nu se arda sau prajeasca, ci sa se caleasca. Pune si ardeiul tocat marunt peste ceapa si lasa legumele pe foc pana se inmoaie. Asezoneaza-le cu sare.

Pune lintea bine strecurata de apa si amestecul de ceapa si ardei intr-un blender si mixeaza pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena. Pateul de linte se serveste cu patrunjel proaspat tocat pe deasupra, pe felii de paine proaspata sau prajita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre