Negresa de post cu merisoare

| | Modificat: 2014-12-05 17:08:03

Negresa de post cu merisoare este un preparat delicios, care te face sa uiti de torturile si preparatele "de dulce" cu unt, oua sau lapte si sa treci mai usor prin postul Craciunului.

negresa-merisoare

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

  500 g faina

200 g zahar

1 1/2 cani merisoare

6 linguri cacao

2 lingurite praf de copt

2 cani de apa

1/2 cana ulei

600 g gem de fructe

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele intr-un vas - faina, zaharul, praful de copt si pudra de cacao. Toarna gemul peste ele, apoi incorporeaza, treptat, apa si uleiul. La final, adauga merisoarele si amesteca-le bine cu aluatul format.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si ulei. Baga negresa la cuptor, timp de 40 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca la fund ori sa se desprinda singura de marginile tavii. Las-o sa se raceasca inainte de a o taia cuburi.

Taguri Negresa merisoare post Negresa post Retete post

Citeste si despre

Articole de la parteneri