Urmareste-ne:

Cuscus cu sos de morcovi

Cuscusul cu sos de morcovi este o reteta delicioasa de post, care te ajuta sa variezi meniul monoton format doar din legume! Iata o reteta simpla si la indemana, care-ti va rasfata papilele gustative in aceasta perioada de purificarea trupeasca si spirituala!

cous-cous-morcovi

Timp de preparare

60 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 cana de cuscus

1 ardei gras rosu mediu, taiat cubulete

7 morcovi

1 ceapa mare, data pe razatoare

1 ceasca de suc de rosii

ulei de floarea-soarelui

scortisoara

ienibahar

sare

piper

zahar  

Mod de preparare

Pune cuscusul intr-un bol si adauga sare. Toarna apa fierbinte peste el (pana cand il acoperi), pune un capac si lasa-l acoperit 15 minute. Fierbe morcovii 10-12 minute si apoi taie-i rondele.

Soteaza-i intr-o tigaie cu ulei incins, adaugand apoi ceapa si ardeiul. Lasa legumele sa se caleasca bine, 2-3 minute, apoi toarna sucul de rosii, scortisoara, ienibaharul si putina apa.

Lasa totul sa fiarba aproximativ 15 minute. Strecoara apa de la cuscus, adauga putin ulei si amesteca-l bine. Asaza-l pe un platou, iar pe deasupra toarna sosul de morcovi si mirodenii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cuscus sos morcovi Cuscus morcovi Reteta cuscus morcovi

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul