Urmareste-ne:

Cornuri cu gem, de post

Cornurile cu gem reprezinta un desert savuros in perioada postului. Spre deosebire de cornulete, care sunt mai migaloase, cornurile sunt mai practice si se prepara mai repede!

cornuri-gem

Timp de preparare: 60 minute 

Dificultate: mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g faina

125 ml apa calda

2 linguri de miere

3.5 g drojdie uscata

15 g margarina

100 g gem

Pentru sirop:

100 ml apa

2 linguri miere

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia intr-un bol. Topeste margarina si mierea si adauga-le peste ingredientele uscate. Toarna apa, treptat, si amesteca totul cu o lingura de lemn, pana se formeaza un aluat omogen.

Lasa aluatul la crescut, pana cand isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa de lucru, pana cand formezi o foaie rotunda si tai-o in 8 triunghiuri egale. Pune cate o lingurita de gem in mijlocul fiecarui triunghi si ruleaza-le apoi, pana cand obtii un corn. Asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Unge-le cu siropul din apa si miere si baga-le la cuptor, pana cand se rumenesc usor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cornuri gem post Reteta cornuri gem Retete post

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul