Ciorba de cartofi, de post

Ciorba de cartofi, de post este un preparat potrivit pentru orice sezon, cu atat mai mult la inceputul primaverii, cand organismul are nevoie de lichide sanatoase si multe vitamine. Aportul caloric redus este un motiv in plus de a introduce acest fel culinar in meniul familiei tale.

ciorba-cartofi

Foto: wikimedia.org

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g cartofi

1 morcov mare

2 cepe medii

1 ardei gras mare

1 radacina de patrunjel

100 ml ulei

1 lingura vegeta

450 ml bors

150 ml suc de rosii

leustean si patrunjel

Mod de preparare

In timp ce pui aproximativ 4 litri de apa la fiert, curata si spala bine legumele (morcovul, ceapa, radacina de patrunjel si ardeiul), apoi taie-le in cubulete mici si adauga-le in apa dupa ce incepe sa clocoteasca.

Curata si taie cartofii, pe care ii vei pune in oala dupa ce legumele deja puse au fiert pe jumatate.

Adauga vegeta si sucul de rosii, apoi borsul pe care l-ai incalzit putin inainte (pentru a nu face spuma). Mai lasa totul la fiert cateva minute, urmand ca dupa ce stingi focul sa pui si verdeata tocata fin si uleiul.

Mod de servire

Ciorba de cartofi de post se serveste fierbinte, cu ardei iute (ciusca) si paine proaspata, dupa preferinte.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 44 kcal

Carbohidrati: 5,5 g

Grasimi: 2,2 g

Proteine: 0,8 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba cartofi post Reteta ciorba cartofi post Retete post

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul