Turta dulce cu gem si ciocolata

/ / Modificat: 2017-03-30 14:28:04

Turta dulce cu gem si ciocolata este un desert grozav de Craciun, cu care poti rasfata atat copiii, cat si invitatii care-ti vor trece pragul casei de sarbatori!

turta_dulce_mama_fetita

Timp de preparare: 90 min.

Dificultate: medie

Ingrediente

2 linguri zahar, pentru caramel
1/2 cana miere
1/2 cana lapte
1/3 cana zahar
2 oua
60 g unt
1 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
2 linguri condimente pentru turta dulce (ghimbir si scortisoara)
1 cana de gem de prune

Mod de preparare

Topeste zaharul intr-o craticioara pana se caramelizeaza, apoi adauga mierea, untul si condimentele si mai lasa-le pe foc inca 2 minute, amestecand continuu. Stinge focul. Dupa ce s-a racit complet, incorporeaza in amestec zaharul, laptele si galbanusurile si mixeaza bine compozitia.

Separat, amesteca ingredientele uscate - faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si pudra de cacao - si incorporeaza-le, prin amestecare usoara, in compozitia preparata anterior. Bate albusurile spuma, cu putina sare. Adauga treptat spuma in aluat, apoi toarna compozitia intr-o tava de cozonac sau chec tapetata in prealabil cu hartie de copt si baga turta la cuptor, la 170 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute.

Fiecare felie de turta dulce se consuma unsa cu gem de prune.

Taguri Retete sarbatori

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Articole recomandate

Citeste si despre