Placinta de branza cu ravase

/ / Modificat: 2013-11-22 13:53:43

Placinta de branza cu ravase este un desert delicios, dar si un prilej de distractie alaturi de cei dragi. Pregateste cateva ravase si introdu-le in placinta, apoi savureaza desertul si afla ce iti prezic hartiutele norocoase ascunse prin el!

placinta-branza

Timp de preparare

65 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

Umplutura

1 kg de telemea, data pe razatoare

200 g zahar

5 oua

1 pliculet de zahar vanilat

50 g stafide

2-3 picaturi esenta de rom

coaja de lamaie  

Aluat

200 g faina

100 ml apa

putina sare

Mod de preparare

Prepara aluatul din faina, apa si sare si framanta-l pana cand devine consistent. Imparte-l in 3 parti si intinde-le pe fiecare cu facaletul.

Prepara umplutura amestecand branza cu 4 oua, zaharul, stafidele si esenta de rom si coaja de lamaie. Asaza prima foaie intr-o tava unsa in prealabil cu unt, toarna jumatate din compozitie, apoi pune o alta foaie si restul de umplutura.

Inainte de a aseza ultima foaie, ascunde ravasele in compozitie (imbracate in prealabil in foi de aluminiu). Unge foaia de deasupra cu oul ramas si baga placinta la cuptor, pentru aproximativ 40-45 de minute, la foc potrivit.

Taguri Retete placinta

Ana Ionescu

Copilaria micutilor nostri este singura sansa de a ramane si noi, adultii, copii. Mereu am fost fascinata de bucuria si energia celor mici si mi-am dorit sa invat cat mai multe despre evolutia lor. Sunt la curent cu cele mai noi informatii despre educatia copiilor si medicina pediatrica, de aceea doresc sa impartasesc cu alti parintii lucruri importante despre dezvoltarea si sanatatea copiilor.

Articole recomandate

Citeste si despre