Piftie de porc cu usturoi

O portie de piftie de porc cu usturoi ne duce imediat cu gandul la mesele de sarbatori, dar si la bucuria celor mici de a savura un fel de mancare cu o textura atat de speciala. Iata cum o sa prepari ca la carte!

piftie-porc

Timp de preparare

3 h 30 min

Dificultate

usor

Ingrediente

1 picior de porc

un rasol de porc

2 morcovi

2 cepe

8-10 catei de usturoi

3-5 foi de dafin

sare

piper

Mod de preparare

Dupa ce ai curatat si spalat cu apa din belsug carnea, pune-o intr-o oala adanca si adauga apa astfel incat sa o acopere complet. Las-o sa fiarba si dupa 2-3 clocote schimba apa cu una proaspata, care sa acopere carnea si sa ajunga la 7 cm deasupra ei in oala.

Fierbe din nou la foc mic si scoate cu o spumiera toata spuma lasata de carne. Adauga ceapa si morcovul fara sa le tai si condimenteaza zeama cu foi de dafin, piper boabe si 4 catei de usturoi nemaruntit. Dupa ce a fiert bine aproximativ 3 ore in total, scoate carnea de pe os si fragmenteaz-o in bucati medii.

Asaza-le in boluri, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea inaltimii acestora. Strecoara zeama si adauga restul usturoiului in ea, dupa ce l-ai pisat. Toarna supa peste carne, in boluri si lasa piftiile la racit timp de cateva ore. Daca la suprafata lor se formeaza grasime, o poti aduna cu ajutorul unei linguri inainte de servire!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piftie porc Racituri porc Reteta piftie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul