Urmareste-ne:

Piftie de curcan

Piftia de curcan isi va face cat de curand loc in meniul tau, cu cat temperaturile scad mai mult afara, iar Craciunul se apropie repejor.

piftie-curcan

Timp de preparare

3 ore fiert + 6-7 ore (frigider)

Dificultate

greu

Ingrediente

  1 aripa curcan

4 gaturi curcan

1 pulpa de curcan

1 ceapa

1 buc. radacina telina

3 morcovi

2 foi de dafin

5-6 catei de usturoi

boabe piper

sare

gelatina (optional)

Mod de preparare

Pune carnea la fiert, in 2.5 l de apa, avand grija sa iei spuma, pe masura ce fierbe. Dupa ce ai luat toata spuma, adauga condimentele si legumele (mai putin usturoiul) si fierbe totul la foc mic, pana cand carnea incepe sa cada de pe oase, avand grija sa scoti legumele dupa ce s-au inmuiat. Opreste focul, scoate carnea si adauga usturoiul pisat in zeama ramasa.

Alege carnea de pe oase si asaz-o in forme sau tavi. Adauga bucati de morcovi deasupra bucatilor de carne. Strecoara zeama de mai multe ori, pana ramane clara si adauga gelatina dizolvata in prealabil in putin lichid. Toarna zeama in recipiente si baga piftia la frigider, cel putin 6-7 ore, inainte de a o servi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piftie curcan Reteta piftie curcan Retete piftie

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul