Islere

/ / Modificat: 2013-12-17 12:48:14

Islerele sunt niste prajituri delicioase, specifice zonei Banat. Acestea sunt un desert savuros, pe care il poti include cu incredere pe lista prajiturilor speciale de Craciun.

islere

Timp de preparare

50 min

Dificultate

mediu

Ingrediente

Pentru aluat

3 galbenusuri

240 g unt

420 g faina

10 g bicarbonat de sodiu

120 g zahar

Pentru crema

220 g unt sau margarina

140 g zahar vanilat

4 linguri de cacao

1 esenta de rom

200 g glazura instant de cacao

Mod de preparare

Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga peste aceasta compozitie si galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Amesteca ingredientele bine, apoi intinde aluatul pe un blat de lucru si decupeaza-l cercuri cu ajutorul unui pahar.

Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor pentru 10 minute, pana cand devin aurii. Intre timp prepara crema amestecand cu mixerul, la viteza mare, untul cu zaharul pudra, cacaua, esenta de rom. Umple apoi cercurile cu crema de cacao si apoi imbina-le cate doua.

Ana Ionescu

Copilaria micutilor nostri este singura sansa de a ramane si noi, adultii, copii. Mereu am fost fascinata de bucuria si energia celor mici si mi-am dorit sa invat cat mai multe despre evolutia lor. Sunt la curent cu cele mai noi informatii despre educatia copiilor si medicina pediatrica, de aceea doresc sa impartasesc cu alti parintii lucruri importante despre dezvoltarea si sanatatea copiilor.

Articole recomandate

Citeste si despre