Urmareste-ne:

Cozonac Rosenkrantz

Rosenkrantz este un cozonac nemtesc delicios, cu preparare rapida, ce poate substitui reteta traditional romaneasca in meniul tau de sarbatori.

rosenkrantz

Timp de preparare

  2 ore

Dificultate

  medie

Ingrediente

800 g faina

4 oua

220 ml lapte

50 g drojdie

6 linguri zahar

200 g unt amestecat cu 10 linguri de zahar

20 linguri de zahar (pt caramel)

2 pliculete zahar vanilat

1 lingurita coaja de lamaie

1 lingurita coaja de portocale

1 varf cutit sare

1/2 fiola de esenta rom

nuca macinata

Mod de preparare

Pune zaharul pentru caramel la topit. Cand s-a caramelizat, tapeteaza cu el fundul si marginile unei tavi inalte. Lasa-l sa se intareasca. Separat, amesteca faina, ouale, sarea si aromele intr-un bol. Dizolva drojdia intr-un bol mic, cu putin lapte caldut. Adauga 3 linguri de zahar, amesteca-le bine cu laptele cu drojdie si toarna totul peste faina cu oua.

Framanta aluatul format timp de 20 de minute, apoi intinde-l pe masa de lucru, sub forma unei foi. Unge-l cu untul frecat cu zahar si presara nuca din belsug pe toata suprafata. Preseaza usor nuca, astfel incat sa se lipeasca de aluat, apoi ruleaza foaia, pana obtii o rulada.

Tai-o in 7-10 bucati, pune-le in tava tapetata deja cu caramel si lasa-le la crescut o ora. Coace rulourile 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cozonac rosenkrantz Rosenkrantz Reteta rosenkrantz

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul