Tiramisu pentru copii

/ / Modificat: 2023-06-07
Tiramisu pentru copii

Desertul preferat al bucatariei italiene, tiramisu este usor de facut si delicios in orice situatie, dar pentru ca are in compozitie cafea si oua crude, in reteta originala, poate ca eziti sa il pregatesti celui mic. Exista o multitudine de variatii ale acestui desert, care pot satisface toate gusturile si pot fi adaptate in asa fel incat si copiii sa se bucure de ele, in aceeasi masura ca si adultii.

Poti include chiar si fructe pentru a-i da savoare si a te asigura ca cei mici mananca un dulce sanatos, pregatit in casa.

In loc de cafea, poti folosi lapte cu ciocolata pentru a inmuia piscoturile, iar ouale crude le poti elimina cu totul, facand o crema de mascarpone si frisca naturala, la fel de delicioasa ca si originala, si mult mai usoara.

Ingrediente:

  • 21 de piscoturi;
  • 250 ml de lapte cu ciocolata;
  • 250 de grame de mascarpone;
  • 240 ml de frisca naturala;
  • 1 ½ lingura zahar;
  • 50 de grame de fulgi de ciocolata.

Mod de preparare:

1. Intr-un bol de marime medie, pune mascarpone, frisca si zaharul si mixeaza-le pana se ingroasa compozitia.

2. Foloseste un alt vas pentru a inmuia piscoturile in laptele cu ciocolata, unul cate unul, dupa care aseaza-le intr-un singur strat intr-o tava. Pune un strat de crema de mascarpone peste piscoturi, apoi alterneaza cu un alt strat de crema si piscoturi.

3. Peste ultimul strat, cel de crema, presara fulgii de ciocolata si lasa prajitura la frigider cel putin 3 ore, sau si mai bine peste noapte, inainte de a o servi!

Iata si o varianta video a retetei de tiramisu pentru copii:

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tiramisu Reteta tiramisu Retete copii

Articole recomandate

Citeste si despre