Urmareste-ne:

Tiramisu cu piure de castane

Tiramisu cu piure de castane este o reteta inspirata dupa clasicul desert italian tiramisu.

tiramisu-piure-castane

Foto: averyfoodlydiary.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g piscoturi

700 g Mascarpone

500 g piure de castane

150 g zahar

5 galbenusuri ou

3 albusuri de ou

1 esenta vanilie

4 linguri amaretto

250 ml espresso

1 lingura cacao

Mod de preparare

Lasa cafeaua la racit, apoi pune-o intr-un vas adanc si adauga romul si amaretto. Mixeaza galbenusurile cu zahar, adauga piureul de castane si freaca bine. Adauga apoi branza Mascarpone si omogenizeaza ca sa obtii o crema fina. Adauga vanilia. Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in crema mascarpone.

Pregateste tava de tiramisu; aseaza intai un strat de piscoturi, apoi un strat de crema peste piscoturi, cam de 1 cm grosime si continua asa pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Da prajitura la frigider minim 4-5 ore. Inainte de a o servi, pudreaza prajitura cu putina cacao, folosind o sita fina de ceai.  

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tiramisu cu piure de castane Tiramisu Piure de castane

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul