Sufleu de ciocolata

/ / Modificat: 2012-06-04
Sufleu de ciocolata

Sufleul de ciocolata este un desert destul de complicat si pretentios, o provocare pentru multe gospodine! Nu te da batuta inainte de a incerca! Iata o reteta simpla!

Foto: acefitness.org

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

greu

Ingrediente

100 g ciocolata neagra, rasa

100 g unt nesarat

200 ml lapte

4 oua

50 g cacao

2 linguri de cacao

100 g zahar

2 liguri de pesmet

zahar pudra

sare

Ai nevoie de forme speciale pentru sufleu, din ceramica, termorezistente.

Mod de preparare

Pune untul intr-o oala, la topit. Adauga apoi faina, amestecata in prealabil cu un praf de sare.

Toarna treptat laptele si amesteca rapid, pana cand fierbe, apoi adauga zaharul.

Ia amestecul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

Intre timp, separa galbenusurile de albusuri si bate-le bine. Incorporeaza usor galbenusurile in compozitia racita, apoi pune ciocolata rasa si albusurile spuma.

Unge formele de sufleu cu unt si tapeteaza-le cu pesmet. Adauga compozitia si baga formele in cuptorul preincins. Se tin la foc potrivit, aproape 20 de minute.

Dupa ce sunt gata, scoate-le si pudreaza-le cu zahar.

Sufleul se serveste imediat, deoarece dupa aproximativ 7-8 minute, incepe sa se lase.

Valori nutritrionale per forma

Calorii: 415

Tipul bucatariei

frantuzeasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre