Somloi

/ / Modificat: 2012-05-25
Somloi

Somloi (somloi galuska) este o reteta ungureasca, deosebit de aromata si usoara.

Foto: sutemenyrecept.weblap.ne

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

Pentru pandispan galben

2 oua

2 linguri faina

2 linguri zahar

Pentru pandispan cu nuca

2 oua

2 linguri zahar

1 lingura nuca macinata

Pentru pandispan cu cacao

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

1 lingura pudra cacao

Pentru crema vanilie

1 plic budinca vanilie

400 ml lapte

2 linguri zahar

100 g nuca

50 g stafide

Pentru insiropat

200 ml apa

200 g zahar

100 ml rom

Pentru sos de ciocolata

1 lingura cacao

1 lingura zahar pudra

50 ml lapte

Pentru decor

300 ml frisca

Mod de preparare

Pregateste cele trei tipuri de pandispan si coace-le pe rand in tavi de aceeasi dimensiune. Intre timp, prepara crema de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic si las-o la racit, acoperita cu folie alimentara.

Fierbe un sirop gros din apa si zahar, aromat cu esenta de rom. Pregateste sosul de ciocolata, amestecand zaharul pudra cu cacao si lapte caldut.

Asambleaza prajitura intr-un vas inalt, astfel: aseaza prima data pandispanul simplu, stropeste-l cu sirop si acopera-l cu 1/3 din crema. Presara deasupra nuca macinata si stafide, apoi acopera cu pandispanul de cacao. Repeta operatiunea si la final si pentru celelale foi de pandispan.

Serveste prajitura Somloi rece, decorata cu frisca proaspata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre