Prajitura cu mac si crema de smantana

Prajitura cu mac si crema de smantana ofera un nou sens conceptului de desert, intrucat imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor. Descopera o reteta interesanta de "ceva dulce"!

prajitura-mac-smantana

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Aluat:

160 g zahar

3 oua

1 pliculet praf de copt

150 g unt

150 g faina

100 g mac

Crema:

450 g smantana grasa

160 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

1 pliculet foite gelatina

Mod de preparare

Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.

Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.

Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura mac crema smantana Prajitura mac Deserturi mac

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul