Prajitura cu crema de lapte

Prajitura cu crema de lapte este cunoscuta de gospodine si sub denumirea de prajitura kinder-pinguin.

prajitura-crema-lapte

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

Blat

5 oua

100 g zahar

30 ml lapte

140 ml ulei

50 g gris

40 g cacao

70 g faina

2 linguri de miere

1 lingurita de praf de copt

1 plic zahar vanilat

Crema

400 ml smantana dulce pentru frisca

2 linguri zahar

2 linguri lapte condensat

1 plic gelatina

esenta de vanilie

Glazura

60 g ciocolata amaruie

35 g unt

1 lingura ulei

1 lingurita apa

Mod de preparare

Pregateste un aluat de negresa din toate ingredientele mentionate, apoi imparte compozitia in 2 parti. Pune-le la copt pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute fiecare.

Intre timp, pune la inmuiat gelatina in 2 linguri cu apa rece.

Bate smantana, adauga zaharul si mai bate putin. Gelatina o topesti la microunde, o amesteci cu laptele condensat, apoi torni peste frisca batuta si omogenizezi.

Pentru glazura, topesti ciocolata la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul.

Pune crema peste o foaie de prajitura, niveleaza, aseaza a doua foaie, apoi toarna usor glazura.

Da prajitura la rece, circa 2 ore.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura Prajitura cu crema de lapte Lapte

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul