Urmareste-ne:

Prajitura cu crema de cafea

Prajitura cu crema de cafea este o reteta delicioasa de "ceva dulce", pe care merita sa o testezi impreuna cu toata familia!

Timp de preparare

90 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru foi

150 g miere

500 g faina

2 oua

150 g zahar

1 lingurita de bicarbonat

1 lingurita de zeama de lamaie

Pentru crema

3 galbenusuri

200 g zahar

3 linguri de faina

3/4 cana cafea facuta, tare

2 pachete de unt

Mod de preparare

Pentru a prepara foile, ai nevoie ca mierea sa fie usor incalzita. Pune-o intr-un bol si adauga si ouale, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framanta bine aluatul si lasa-l sa creasca o zi.

Imparte-l apoi in cinci parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unei foi subtiri si coace-le, pe rand, intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara. Unge de fiecare data tava cu putin unt sau ulei.

Pentru crema, trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul si sa adaugi apoi si cafeaua si faina. Pune amestecul pe foc si lasa-l pana cand se ingroasa, amestecand continuu.

Cand este suficient de groasa, stinge focul si adauga, treptat, untul. Amesteca bine crema pana cand se raceste.

Incepe sa montezi prajitura, umpland foile cu crema. La sfarsit, prajitura se taie in bucatele patrate sau dreptunghiulare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura crema cafea Reteta prajitura cafea Retete prajituri

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul