Urmareste-ne:

Prajitura Foi cu zahar ars

Prajitura Foi cu zahar ars este un desert care merita facut oricand ai pofta de ceva dulce. Necesita putine ingrediente, este foarte interesanta la gust si arata excelent!

prajitura-foi-zahar-ars

Foto: deliciilekronstadt.ro

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru blat

5 oua

150 g zahar

100 g faina

75 g nuci macinate

+ 250 g zahar pentru caramel

Pentru crema

500 ml lapte

4 galbenusuri

80 g faina

150 g zahar

vanilie

1 pachet de unt

Mod de preparare

Incepe sa prepari foile pentru prajitura. Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate.

Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace.

In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt. Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi.

Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema.

Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii. Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura foi cu zahar ars Prajitura zahar ars Reteta prajitura foi zahar ars

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul