Prajitura Budapesta

| | Modificat: 2017-04-11 12:02:45

Prajitura Budapesta este o reteta complexa, care se face in trei pasi, insa amestecul inegalabil de arome si gust merita tot efortul, in special in preajma sarbatorilor.

prajitura_budapesta

Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: medie

Ingrediente

Foi 
300 g faina
1 ou
100 g zahar pudra
2 lingurite de cacao
1 lingurita praf de copt
20 g unt

Blat
6 oua
10 linguri zahar
240 g faina
1 lingurita praf de copt

Crema
0.5 ml lapte
250 g zahar
70 g faina
200 g unt

Mod de preparare

Prepara mai intai foile: amesteca toate ingredientele pana cand obtii un aluat consistent. Imparte-l in doua bile, intinde-le sub forma de foi si coace-le e fundul unei tavi, timp de 10 minute fiecare.

Prepara apoi blatul: separa ouale, freaca galbenusurile cu zaharul si adauga apa calduta, treptat. Adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Toarna aluatul intr-o forma patrata si coace-l tip de 30-35 de minute.

Prepara si crema: amesteca faina cu laptele si zaharul intr-o cratita pe care o pui apoi pe foc si o lasi pana se ingroasa. Untul se incorporeaza cu mixerul la final, dupa ce crema s-a racit.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie + 1/2 crema + blat + 1/2 crema + foaie + zahar pudra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura budapesta Reteta prajitura budapesta Retete prajituri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA