Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta este o reteta complexa, care se face in trei pasi, insa amestecul inegalabil de arome si gust merita tot efortul, in special in preajma sarbatorilor.

prajitura_budapesta

Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: medie

Ingrediente

Foi 
300 g faina
1 ou
100 g zahar pudra
2 lingurite de cacao
1 lingurita praf de copt
20 g unt

Blat
6 oua
10 linguri zahar
240 g faina
1 lingurita praf de copt

Crema
0.5 ml lapte
250 g zahar
70 g faina
200 g unt

Mod de preparare

Prepara mai intai foile: amesteca toate ingredientele pana cand obtii un aluat consistent. Imparte-l in doua bile, intinde-le sub forma de foi si coace-le e fundul unei tavi, timp de 10 minute fiecare.

Prepara apoi blatul: separa ouale, freaca galbenusurile cu zaharul si adauga apa calduta, treptat. Adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Toarna aluatul intr-o forma patrata si coace-l tip de 30-35 de minute.

Prepara si crema: amesteca faina cu laptele si zaharul intr-o cratita pe care o pui apoi pe foc si o lasi pana se ingroasa. Untul se incorporeaza cu mixerul la final, dupa ce crema s-a racit.

Se asambleaza prajitura astfel: foaie + 1/2 crema + blat + 1/2 crema + foaie + zahar pudra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura budapesta Reteta prajitura budapesta Retete prajituri

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul