Placinta cu unt de arahide

/ / Modificat: 2016-02-01
Placinta cu unt de arahide

Placinta cu unt de arahide

Untul de arahide, bogat in grasimi sanatoase care ar trebui sa se regaseasca in dieta familiei tale, poate sta la baza unei placinte delicioase, de care te vei indragosti cu siguranta. Acest desert iese perfect de fiecare data  si poate aduce un suflu nou printre preparatele pe care le servesti de obicei la masa.

Timp de preparare

40 de minute

Dificultate

medie

Ingrediente

160 g fursecuri  cu fulgi de ciocolata, maruntite

30 g zahar

250 g branza mascarpone

400 g unt de arahide

200 g zahar alb

57 g unt topit

1 lingura unt topit

1 lingurita esenta de vanilie

250 g  frisca batuta bine

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.  Amesteca fursecurile maruntite cu 3 linguri de zahar si untul topit, pana obtii un aluat pe care il intinzi in tava de copt tapetata cu hartie de pergament. Coace acest blat timp de 10 minute, apoi scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol adanc, mixeaza branza mascarpone, untul de arahide, restul de zahar, lingura de unt topit si esenta de vanilie. Cand se omogenizeaza bine compozitia, incorporeaza frisca bine batuta cu o spatula, amestecand de jos in sus. 

Toarna compozitia obtinuta in tava, peste blatul copt. Garniseste placinta cu bucatele mici de fursecuri, daca doresti, apoi introdu-o la frigider minimum 4 ore inainte de servire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Unt de arahide

Articole recomandate

Citeste si despre