Urmareste-ne:

Pandispan cu gutui

Pandispanul cu gutui este un desert delicios, care va fi pe placul intregii familii.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg gutui

8 oua

400 g zahar

400 g faina

sare

vanilie

10 nuci

100 g zahar pudra

1 ceasca apa

1 lingura unt

1 lingura rom

Mod de preparare

Curata gutuile de seminte si de miezul tare, apoi taie-le felii subtiri si pune-le intr-o cratita emailata sa se inmoaie, pe foc mic. Pune peste gutui zaharul pudra, adauga o lingura de rom, apoi lasa fructele sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana devin spuma, timp de 5 minute, cu o ceasca de apa. Adauga zaharul peste galbenusuri si continua mixarea pana ce iti rezulta o spuma consistenta. Toarna faina in ploaie, vanilia si nucile tocate marunt. Inglobeaza si albusurile.

Toarna alutul intr-o tava tapetata cu unt si faina, dupa ce, in prealabil, ai asezat pe fundul acesteia gutuile.

Da prandispanul la copt, la foc potrivit, circa 30 de minute, pana ce capata o nuanta aramie.

Taie prajitura abia dupa ce s-a racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pandispan cu gutui Gutui Pandispan

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul