Urmareste-ne:

Mille Feuille

Mille feuille, in traducere exacta "mii de foi" este un desert pe baza de foietaj crocant cu crema de lapte si vanilie.

millefeuille

Foto: bestinseason.ie

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g aluat foietaj

3 linguri gem de zmeura

150 ml frisca lichida

2 oua

60 g zahar pudra

300 ml lapte

Mod de preparare

Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.

Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.

Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii, de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.

Lasa foile la racit, apoi intinde peste una dintre ele gemul de zmeura si frisca mixata, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.

Decoreaza prajitura cu zahar brun sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.

Trucuri

Foloseste fructe de sezon pentru decor.

Tipul bucatariei

Franceza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mille feuille Desert Foitaj

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul