Urmareste-ne:

Mille Feuille

Mille feuille, in traducere exacta "mii de foi" este un desert pe baza de foietaj crocant cu crema de lapte si vanilie.

millefeuille

Foto: bestinseason.ie

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g aluat foietaj

3 linguri gem de zmeura

150 ml frisca lichida

2 oua

60 g zahar pudra

300 ml lapte

Mod de preparare

Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.

Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.

Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii, de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.

Lasa foile la racit, apoi intinde peste una dintre ele gemul de zmeura si frisca mixata, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.

Decoreaza prajitura cu zahar brun sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.

Trucuri

Foloseste fructe de sezon pentru decor.

Tipul bucatariei

Franceza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mille feuille Desert Foitaj

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul